Speelweek

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/vhosting/w/vhost0066781/domains/sintludgardis.be/htdocs/www/includes/menu.inc).
 We hielden deze week een 'speelweek' met allerlei om te ontdekken...
Wat zit er in deze flessen?

 We speelden met 'slijm'! Superleuk en gemakkelijk om zelf te maken:
Doorzichtige knutsellijm, veel scheerschuim, een paar druppels voedingskleurstof en lenzenvloeistof. 
Ook leuk voor thuis!

 Woensdag was het feest voor Maxime!
 Vrijdag vierden we de verjaardag van Helena en Luna!

We gingen ook luisteren en kijken naar een uiteenzetting over ons Vastenproject. De kindjes zijn iets meer op de hoogte over het project 'Maji' (water) in Tanzania, Afrika. Als we thuis allemaal taakjes doen en zo centjes inzamelen, kunnen we de mensen in Tanzania helpen om waterleidingen en waterkranen te plaatsen. Want nu moet kleine Bouba (een kindje zo oud als ons) regelmatig naar een verre plaats wandelen om water te halen, hij moet dan met de zware bidon water helemaal terug wandelen. Daardoor kan hij soms niet naar school of gewoon leuk spelen.
We zagen foto's van hoe hij woont (in een hutje, niet in een groot huis zoals wij), hoe de straten eruit zien (stoffig en zanderig)... maar hij heeft wel het geluk om zoveel knappe dieren gewoon te zien rondlopen (want wij kunnen giraffen en olifanten en... enkel zien in de dierentuin --> dat maakte wel indruk bij de kindjes ;-) )
Volgende week werken we rond het Maji Project.
Denken jullie eraan dat het woensdag a.s. géén school is voor de kindjes (pedagogische studiedag)...
Wat weegt zo'n bidon water veel zeg!!!
CONTACT - Openluchtschool Sint-Ludgardis Brasschaat- Donksesteenweg 150 - 2930 Brasschaat - tel. 03/651 86 07