De bibliotheek
in onze school

Bibliotheek in het groen

Omdat lezen zo belangrijk is, en met plezier lezen nog veel belangrijker, trokken enkele klassen naar de openbare bibliotheek.
Maar omdat onze school in het groen ligt, en dus niet in het centrum van de gemeente, werd in de school geopteerd voor het uitbouwen van een bibliotheek.

Dit betekent: ruimte voorzien, aankoop van boeken, tijdschriften, bibliothecaris, uitlenen, investeren in materialen,…

Uitbouwen van de bibliotheek

Slechts 2 jaar werkten we in een gang, tussen 2 klassen. Tot er ruimte vrij kwam, zodat we daar onze bib verder konden uitbouwen. Het ging zeer snel. Alle klassen wilden elke week een bezoek aan de bib brengen, zodat alle kinderen de gelegenheid hadden om zelf een leuk boek uit te kiezen, het mee te nemen naar huis en terug te brengen wanneer zij het hadden uitgelezen.

Het aanbod van boeken

Buiten leesboeken, kwamen er ook veel informatieve boeken, jeugdfilms en prentenboeken, mooie affiches, enz… Zo is onze bib gegroeid en beschikken we nu over een prachtig gebouw met een rijke infrastructuur. In deze ruimte kunnen we auteurs ontvangen, kan voorgelezen worden of behoort het afspelen van een jeugdfilm op een groot wit scherm tot de mogelijkheden. Dit alles in een gezellig kader! Bezoek deze pagina regelmatig eens. We zullen er nieuwe boeken voorstellen, iemand heeft een héél mooi verhaal gelezen en wil dat aan jullie laten weten, er is een belangrijke boekenprijs uitgereikt…. enz.

Bib online

Je kan nu samen met je kind van thuis uit in onze bib rondsnuffelen via volgende link:

http://www.colibris.be/sintludgardis/

Onze bibblog kan je hier lezen.

De openluchtschool staat voor groeien in een open, groene gezonde omgeving.

Onze kinderen beleven hun schooldagen in open klaslokalen die luchtig zijn en in nauw contant met de natuur staan.

CONTACT Openluchtschool Sint-Ludgardis Brasschaat Donksesteenweg 150 - 2930 Brasschaat - tel. 03/651 86 07